Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: 3opuu
Категория: Други
Прочетен: 92084
Постинги: 15
Коментари: 9
Гласове: 17
Архив
Постинг
24.08.2012 10:58 - Огледалото и "магията", която прави то на дома
Автор: 3opuu Категория: Други   
Прочетен: 2146 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 25.08.2012 02:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От векове човек привижда в огледалото образи, вълни, звуци и магия – още откакто за огледало се е използвала бистра и спокойна вода.В древната китайска практика Фън Шуй огледалото е мощен помощник. Ако го използвате правилно, можете да напълните дома си с позитивна енергия и да подобрите значително атмосферата в него. Нещо повече, посветените във Фън Шуй простото на вид огледало може буквално да промени живота на обитателите на дома – както да го подобри и да реши съществуващи проблеми, така и да го влоши, да донесе несгоди и нови проблеми, дори болести.
    Очевидното качество на огледалото е, че „разширява" пространството на помещението и, в зависимост от това колко светлина улавя, увеличава и осветеността на стаята. Китайците казват, че заедно с това подобряват и циркулацията на енергията в тази стая.     В практиката на фън-шуй има редица строги правила за формата и разположението на огледалото.     Според повечето школи по-добре е огледалото да е овално или кръгло. И да е по-голямо. Трябва да отразява човека в цял ръст, при това ясно, без замъгленост или изкривявания.     Ако огледабото е от по-малките, то не трябва да „отрязва” главата на човек. Според китайците, ако виждате само части от лицето си в огледалото, това може да донесе главоболия – и в прекия и в преносния смисъл.Причината според майсторите във фън-шуй е, че раздробеното отражение раздробява и личната енергия на човек, което се отразява зле на самочувствието и на здравето му.     Огледалото в антрето е задължително, казват специалистите. На това място малко хора се задържат дълго, но именно от това помещение целителната енергия влиза и се разпределя в цялата къща.     Ако е малко и тясно антре, разполагането на огледалото на дългата стена е най-разумният избор, стига входната врата да не е насреща му. Защото ако го сложите срещу входа, енергията няма да успее да влезе в дома ви – ще се отрази и ще го напусне, с което обитателите му ще бъдат лишени от притока на нови сили и успехи в заниманията си.     Освен това би било добре, ако огледалото в антрето отразява картини и вещи, които са символ на благополучието и добруването като морски пейзажи, фонтани, фигури на птици.     Ако имате шкафове в антрето, не слагайте огледалото между тях, притиснато в борба за пространство. Защото и човекът, който се оглежда в него ще усеща себе си като притиснат и ограничен от обстоятелствата.     По-добре е да не слагате огледало в спалнята, особено ако то отразява леглото ви – на стената отсреща, или на тавана.     В съня си човек се освобождава от натрупаната отрицателна енергия, а огледалото би ги връщало обратно към спящия. Освен това, според майсторите на древното изкуство отразеното ложе може да предизвика постоянни кавги между съпрузите, а също и изневери.Ако все пак искате огледало и там, то не трябва да е голямо и трябва да е разположено така, че да не „разбърква" енергиите в спалнята и да ви носи лоши или неспокойни сънища.     Огледалото носи в себе си енергията на водата според древното изкуство фън-шуй. А тази енергия е на свежестта, на здравето, на парите и на богатството, на спокойствието.           Най-добрите места, на които трябва да разположите огледалата, са изток (секторът на здравето и семейството в дома ви), югоизток (богатство и изобилие) и север (кариера и жизнен път). Никога не слагайте огледало на западната стена – там отиват душите на мъртвите според древното изкуство. Избягвайте също и южното им разположение.



Гласувай:
2



1. romanticgirl25 - Добре-доста изчерпателна информация....
12.03.2013 16:39
Огледала в баните се слагат само когато банята попада в особен квадрат и трябва да се застои енергията. Имом познат, който върви по дълъг много тесен коридор и е прав, а вратата е на 90 градуса от антрето- запознат човек му е казал да сложи огледало, срещу вратата и така се е оправило положението му. А огледалото е от запад. Няма значение. Всички правила се нарушават ако трябва да помогнат за друга злина.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930