Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: 3opuu
Категория: Други
Прочетен: 92072
Постинги: 15
Коментари: 9
Гласове: 17
Архив
Постинг
26.08.2012 11:07 - Су Джок
Автор: 3opuu Категория: Други   
Прочетен: 5459 Коментари: 0 Гласове:
3



 Су Джок Терапията, определена като едно от най-големите открития на 20-и век

На корейски Су означава „ длан”, а Джок – „стъпало”
image


imageimageimage

Човешкото тяло има пет „израстъка” – глава, две ръце и два крака; и на ръката пръстите са пет.
При човека крайниците са насочени надолу, а главата нагоре; на ръцете палеца противостои на останалите четири пръста.
При човека крайниците имат по три основни стави и четирите пръста на ръката имат по три стави. На палеца ставите са две – това са областите, съответстващи на съединението на главата с шията, и на шията с гръдния отдел на гръбначния стълб. В това подобие е великата проява на рационалност и многостепенна защита на човека от вредните въздействия на обкръжаващата среда.
Ръцете и стъпалата най-много от всички части на тялото са подложени на механични и други видове въздействия по време на работа и ходене, което и поддържа здравето ни. На тях трябва да сме благодарни, че не боледуваме постоянно. Нали при силен мраз първо започваме да разтриваме ръцете си? Нали топлите крака са в основата на комфортното ни състояние в студено време? А как бързо развива инфекциозни усложнения обездвижения човек!
При възникване на заболяване, в системите на съответствие върху ръцете и стъпалата се появяват точки или зони на повишена чувствителност. Въздействайки им, възниква импулс, който информира организма за патологията, и организма взема мерки за отстраняване на тази патология.
Подобието на организма с нашата ръка не е единствена система на съответствие. За увеличаване ефективността на работа върху естествените системи за лечение и профилактика на заболяванията, природата се е погрижила да създаде и други системи на подобия. Всеки пръст на ръката и крака е изцяло подобен на човешкото тяло.
Пръста има три части – фаланги, и тялото без крайниците има три части – глава, гръден кош и коремна кухина. Тези части отчетливо са ограничени една от друга както на тялото, така и на пръста. Това е така наречената система на съответствие „насекомо”. Съществува и „мини” система на съответствие, която се проектира на първите фаланги на пръстите.
Начин на лечение: намира се най-болезнената точка в системата на съответствие, отговаряща за болния орган и се въздейства върху нея с някой от достъпните на всеки метод:


 Механичен масаж

 Магнитно поле

 Биологическата сила на живи семена

 Прогряване

 Цветолечение


При начален стадий на заболяване това води до възстановяване и позволява да се предотвратят тежките последствия при застрашаващи живота състояния, предотвратява развитието на обострени и хронични болести.



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930